Limbricht / Lemborgh

Limbricht

zalenverhuur / feesten

restaurant
restaurant

zalenverhuur / vergaderingen

Over van middeleeuwse toestand:

(RDMZ) Kasteel van Limbricht, gelegen op een omgrachte heuvel. Rechthoekig gebouw van omstreeks 1630 met binnenhof, een rechthoekige toren met knobbelspits op de achtervleugel en een kleine achterwaarts uitgebouwde kapel daarnaast. Tussendorpelvensters van hardsteen. Inwendig o.a. een rijke schouw met zuilen en leeuwefiguren, XVIIb, en een schouw, XVIII, met gebeeldhouwde wangen, XVIIb. Grote voorburcht in dubbele haakvorm onder een aangesloten doorlopende bedaking en door een gemetselde boogbrug met hoofdgebouw verbonden, XVIIb. Boven de toegangspoort aan de veldzijde een barokke omlijsting, waarin vroeger een wapen. Vierkant tuinpaviljoen met hoekblokken en rechthoekige vensteromramingen van hardsteen, onder een tentdak.

1250
Motte

Bouwgeschiedenis:

Het is niet bekend wanneer de motte werd gemaakt. Mogelijk dat in de 12e eeuw een stenen toren van 6 m doorsnede werd gebouwd. Deze toren is waarschijnlijk in de eerste fase van de tachtig-jarige oorlog verwoest. De motte werd vergroot tot een oppervlakte van 24 x 26 m. Er werd een carre-vormig kasteel op gebouwd. Deze is in 1630 voltooid.

URL Commercieel

Frank Keysers - Voorburchten in de regio, 2011 -- blz 45-65