Oud Teylingen / Lockhorst

Plaats Warmond
Gemeente Teylingen
Datum gegevens ma 11 juni 2018

Kasteel is gesticht voor 1276 (31).

Afm. totaal terrein (m): 115 x ??

Bezitgeschiedenis:

Gesticht door ridder "oude" Symon van Teylingen, de broer van Dirk van Teylingen. Hij (Symon) wordt in 1269 als baljuw van 'Noordholland' genoemd. Dit was een gebied in Zuid-Holland.

Publicaties:

Mathieu Fannee - De kastelen en Buitenplaatsen van Warmond (deel 3); Oud Teylingen of Lokhorst III, 2022 -- blz 177-182 (met illustratie)

Mathieu Fannee - De kastelen en buitenplaatsen van Warmond; kasteel Oud Teylingen of Lockhorst, 2021 -- blz 153-160 (met illustratie)

Mathieu Fannee - De kastelen en Buitenplaatsen van Warmond (deel 2), 2021 -- blz 165-172 (met illustratie)

Mathieu Fannee - Kasteel Oud Teylingen of Lockhorst (deel 1) Oude raadsels en nieuwe inzichten, 2020 -- blz 36-51 (met illustratie)

Mathieu Fannee - Heren van Warmond en Woude, 2017 -- blz 180-186

Jan van Doesburg - Ronde versterkingen met meerdere concentrische grachten in de schijnwerpers, 2017 -- blz 46-48 (met illustratie)

Mathieu Fannee - tLant te Warenmunde; een studie over Warmond in de middeleeuwen (1100 - 1400), 2014 -- blz 87-92 (met illustratie)

H.W.M. van der Wyck - De kasteeltekeningen van Roelant Roghman I, 1989 -- blz 130 (met illustratie)